Smoothie Bleekselderij, Komkommer, Appel

Een groene smoothie gemaakt van bleekselderij gemixt met een halve komkommer en een appel
Voorbereidingstijd 0 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 5 minuten
Porties 1

Equipment

  • Blender

Ingrediënten
  

  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 komkommer eventueel zonder schil
  • 1 appel naar keuze
  • 100 milliliter water of vloeistof naar keuze

Instructies
 

  • Strek een stengel bleekselderij van de stronk. Was de stengel, en snij of breek deze in kleinere stukjes.
  • Was ook de komkommer af onder de kraan. Eventueel kan je de komkommer schillen, maar ook de schil is eetbaar. Vaak zitten de meeste voedingsstoffen in de schil, dus maak het jezelf makkelijk, en snij alleen de komkommer in kleinere stukjes.
  • Bij de appel geldt eigenlijk weer hetzelfde verhaal. Was hem. Schillen kan dus, maar zal ik niet doen. Verwijderen van klokhuis zou ik wel aanraden. Met een appelboor is dit vrij eenvoudig te doen. Ook bestaat er wel een apparaatje waarmee je naast het klokhuis, ook gelijk partjes maakt.
  • Blend dit alles door elkaar, en bekijk hoe dik de smoothie is.
    Vind je deze nu nog aan de dikke kant, doe er dan nog wat vloeistof bij. Dit kan water zijn, maar ook een amandelmelk, yoghurt of wat je maar lekker lijkt.