philips blender

Beste blender voor smoothies in 2021

Dit bericht bestaat affiliatie links. Bekijk hier wat dit betekent

Wat is de beste blender die je kan gebruiken om gezonde (groene) smoothies te maken? En dan ook eentje die niet teveel kost. In dit artikel wil ik laten zien welke blender het beste bij je past. Om dit te bepalen is het van belang om te weten wat je met een blender kan, maar vooral wat je ermee wil. Buiten smoothies kan je namelijk nog veel meer, en is het handig om in ieder geval hiervan op de hoogte te zijn.

Gezond eten

Gezond eten is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Alleen al het feit dat er wordt geadviseerd om 250 gram groente per dag te eten is al een opgave voor een hoop mensen. 250 gram is een aardig bord vol. Maar wat nou als je op een smakelijke manier makkelijker aan die 250 gram per dag kan komen. Klinkt goed toch. Nou die manier is er, namelijk blenden.

Waarschijnlijk was je zelf ook al op dit idee gekomen, anders zat je nu waarschijnlijk niet dit bericht te lezen. Maar ok, we hebben dus bedacht dat blenden van groente en fruit een manier is dat je toch vrij makkelijk aan je dagelijkse voedingstoffen behoefte te kunnen voldoen.

Fruit

Fruit pureren is niet nieuw. Dit wordt zeer waarschijnlijk al wel een tijdje gedaan. Uiteraard hadden ze vroeger niet de geavanceerde apparaten die we tegenwoordig hebben. Het principe blijjft natuurlijk wel hetzelfde. Tegenwoordig is het een fluitje van een cent om fruitsoorten met sneldraaiende messen tot moes te malen, en het tot een smooth geheel te krijgen.

Als je naast 1 fruitsoort ook nog meer in je smoothie wil hebben, dan gaan wel het blenden. De engelse vertaling voor blenden is mengen, en dan is precies wat je doet met een blender. Naast het snijden met de messen, zorgt een blender er ook voor dat de ingrediënten gemixt, of dus geblend worden.

Blenden

Juist dit mixen van ingrediënten naar keuze maakt dat je met een smoothie je lichaam een plezier kan doen met gezonde voedingsstoffen. Een handje spinazie door de smoothie zorgt ervoor dat je toch al snel weer een deel van de broodnodige vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit zonder dat je er eigenlijk erg in hebt.

Als ouder zou je hier natuurlijk dankbaar gebruik van kunnen maken door je kinderen op regelmatige basis een smoothie voor te schotelen. Veel zoniet misschien wel alle van ons zijn immers ook grootgebracht met wat groente en fruithapjes in het begin van ons leven. Met een blender of staafmixer zijn die fruithapjes zelf natuurlijk ook heel makkelijk te maken.

Helaas gaat het na het fruithapjes bij de kinderen vaak bergafwaarts met de inname van fruit en groente bij veel opgroeiende kinderen, (maar ook de volwassenen kunnen beter) Juist wanneer ze het hard nodig hebben, staat het vaak op een laag peil. Vaak kom je pas op latere leeftijd erachter hoe belangrijk voeding voor je is en kan zijn. Uiteraard is het dan wel belangrijk te kijken wat voor voeding je consumeert.

Natuurlijk en onbewerkt

Natuurlijk en zoveel mogelijk onbewerkt zijn naar mijn mening wel de sleutelwoorden. En laat dit nou net vaak de hoofdbestandsdelen zijn die in de blender verdwijnen. Uiteraard kan je dit ook overdrijven door elke dag (te)veel fruit te consumeren. In de voedingsvoorschriften gaan we vaak uit van 2 stuks fruit per dag, en daarnaast dan nog minimaal 250 gram groente.

Veel mensen zullen niet ontbijten met spinazieblaadjes, of paksoi oid, maar verstopt in een smoothie gaat dit al heel wat makkelijker. Hierdoor wordt het een stuk eenvoudiger om wel aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid te komen. Met nog wat chiazaadjes of lijnzaad erdoor krijg je ook nog meer vezels en gezonde vetten binnen.

Variatie

Vaak is het al gezegd, maar ook of misschien juist bij smoothies is variatie in ingrediënten belangrijk. Elke dag dezelfde smoothie levert je niet de variatie aan voedingstoffen. Maar juist bij smoothies is het makkelijk om elke keer weer een andere fruitsoort of groente toe te voegen aan je powerjuice. Het makkelijkst om af te kunnen wisselen met fruit is om dit in diepvries vorm te kopen. Hierdoor blijven veel voedingsstoffen bewaart, maar bederft het veel minder snel dan vers fruit.

Bevroren Fruit

Hierdoor loop je wel tegen het probleem aan dat de blender krachtig genoeg moet zijn om bevroren fruit te kunnen vermalen. Je kan ook het fruit 2 tot 3 uur voor de bereiding uit de vriezer halen, maar als je een ontbijtsmoothie maakt, zal je niet in vroeg uit je bed gaan om dit te doen. Of dit de avond ervoor doen zal ook nog weleens vergeten worden. Wel iets om bij na te denk en dus bij de aanschaf van een blender.

Waar moet je verder nog op letten bij aankoop blender?

Wil je dus bevroren fruit of noten vermalen, dan zal je blender hier genoeg kracht voor moeten hebben. Vaak staat dit wel vermeld of de machine hiertoe in staat is. Wel gaat het hier vaak om de duurdere modellen.

Prijs

Ik denk dat bij veel mensen de prijs toch wel een afweging is die een grote rol speelt bij het uitzoeken van een blender. Alle waar naar zijn geld, geldt natuurlijk ook hier. Beginnend bij zo’n 20 euro kan je al een blender op een je aanrecht hebben staan.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.