Avocado smoothie met sinaasappel, gember, en spinazie

Avocado Smoothie met Gember, Sinaasappel en Spinazie


Heb je dat weleens, dat je enthousiast groenten en fruit koopt, maar dat het blijft liggen? Dat is een beetje het verhaal van deze smoothie. De sinaasappels lagen al een tijdje, en moesten echt op. Ook de avocado’s begonnen al rijp aan te voelen, dus hoogste tijd om ze in de blender te gooien. Geen straf allemaal hoor, want je maakt er gewoon een lekker gezond drankje van. Een soort van heks in de tegenwoordige tijd. Je gooit alles in een ketel en roeren maar. Aan het eind heb je een gifgroen drankje. Enige verschil is dat je niet vergiftigt wordt met dit drankje. Juist het tegenover gestelde.

Wat heb ik gebruikt voor deze smoothie?

 • 2 sinaasappels
 • 2 avocado’s
 • stukje gember, geraspt
 • handje spinazie
 • 150 ml water

Door de avocado krijg je gezonde vetten binnen, en zorg je er ook voor dat je smoothie lekker romig wordt.
De sinaasappel brengen het zoete en frisse als tegenhanger van de avocado en de spinazie.
Als je er dan ook de gember nog aan toevoegt brengt dit een beetje de kick van de smoothie. Hij krijg letterlijk en figuurlijk een beetje pit. De smaak van gember versterkt het zoete van de sinaasappel een beetje. Het handje spinazie voegt eigenlijk geen smaak toe, maar heb ik puur alleen gedaan om de voedingsstoffen. Water maakt het wat beter te mixen door de blender, en ook drinkbaar.

Hoe maak je deze Smoothie?

 • Ontdoe de sinaasappels van hun jasje. Eventueel zou je ook nog eerst wat van de schil kunnen raspen, en dit ook toevoegen.
  Haal zoveel mogelijk wit weg, want dit kan bitter smaken.
 • Snij de avocado door de midden en verwijder de pit. Als de avocado goed rijp is laat de pit zo los, en laat de schil ook makkelijk los. Met een lepel uitlepelen, en bij de sinaasappel in de blender voegen.
 • Haal vervolgens de schil van de gember met een theelepeltje, en rasp de gember. Voeg naar inzicht en smaak de hoeveelheid gember toe. Liever eerst te weinig, want eruit halen lukt niet meer, wel extra toevoegen.
 • Voeg vervolgens 100 tot 150 ml water toe. Ook hier begin je beter weer met is minder, en voeg je vervolgens naar de dikte die je wilt nog wat meer water toe.
 • Je kan ook gelijk al de spinazie toevoegen, of gelijk beginnen met de spinazie. Ik had het aan het einde toegevoegd nadat ik alles al een keer klein had laten hakken. Is maar net wat je het makkelijkst vind.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.